středa 9. září 2015

Jak letíme, s kým a kolik to zabere času

Nebudeme si nic nalhávat, Indonésie není za rohem a už samotná cesta tam (zvlášť pokud chcete trochu ušetřit na letence) je docela dobrodružství. My jsme letenky obstarávali už koncem března, když se objevil výhodný tarif z Prahy do Denpasaru (Bali). Jedna zpáteční letenka nás tak vyšla na 13 500,- včetně poplatků za převod a konverzi měny. To si myslím, že je nádhera.

Let to samozřejmě není přímý. Trasa tam je Praha-Londýn-Hong Kong-Denpasar a zpět je to totéž, jen v opačném gardu. Opravdu velkou radost mám z toho, že se nám podařilo tak pěkně sehnat letenky z Prahy a tudíž nám odpadá nějaká další časzabírající cesta na jiné evropské letiště (levně se do těchto končin létá např. z Itálie). Z Prahy (s přestupem v Londýně) do Hong Kongu nás přepraví British Airways a poslední úsek cesty do Densaparu na Bali absolvujeme s Hong Kong Airlines.


Já se na cestu těším, ikdyž celkem jenom čistého času v letadle strávíme kolem 18ti hodin. Takhle dlouho jsem ještě nikdy nikam neletěla. Nejdelší let je Londýn- Hong Kong (12 hodin). Myslím, že nás cesta pěkně zmůže, ale já mám ráda letadla, tu atmosféru letišť a všechno kolem. Plus jsou tu ty věci, jako třeba, že:
  • na Heathrow jsem ještě nikdy nebyla a moc se těším, že ho navštívím jako pasažér
  • hongkongské letiště leží na samostatném uměle vybudovaném ostrově a je prý hypermoderní
A nakonec dvě nejlepší skutečnosti, které dělají už náš let samostatným malým dobrodružstvím (nebo alespoň pro mě).

Za prvé, na trase Londýn-Hong Kong se budeme přepravovat airbusem A380. Kdyby to někdo nevěděl, tak je to největší dopravní letadlo na světě! Já ho uvidím poprvé v životě. Tihle obříci totiž nelétají všude, jsou tak velcí, že letiště pro ně musí speciálně upravovat terminály. Například v Praze se dá zahlédnout jen svátečně, žádná pravidelná linka s tímto letounem tady neexistuje. Zrovna letos v červenci tu ale jeden přistál, vyslali ho sem výjimečně Emirates u příležitosti oslav jejich pětiletého působení na českém trhu. Takže yayyy,už jen když o tom píšu, zase cítím to nadšení!

Za druhé, na cestě zpátky domů máme v Hong Kongu sedmnáctihodinový stopover. A proč je to tak super? Protože do Hong Kongu nemusíme mít víza a nic by nám tedy nemělo bránit v tom, užít si jeden bláznivý den v tomhle přelidněném a kulturně tak vzdáleném městě. Snad to bude další z nezapomenutelných zážitků!

Je z tohohle článku cítit to nadšení? Já myslím, že je! Co vám mám povídat… can’t wait!!! 

Užívejte si to nadšení z věcí, které milujete, Tril


2 komentáře:

  1. Jednou jsem absolvovala podobnou cestu plnou přestupů Brno - Budapešť - Ženeva - Řím - Rio de Janeiro - Řím - Amsterdam - Praha, a musím uznat, že to byl trochu adrenalinový zážitek vzhledem k časovým prostojům mezi samotnými lety. My letos nakonec využili akce letenek na Jávu za 12000 a nakonec jen s jedním přestupem v Istanbulu. V říjnu vyrážíme a máme podobný plán jako ty, Borobudur, Prambanan, Bali, Lombok, jen v opačném směru :). Taky se hrozně těším, tak třeba se tam někde potkáme :P. Užijte si dovču. www.janysin.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsme zpátky a cesta tam byla úplně v pořádku, cestou zpátky jsme ale v Hong Kongu chytli menší tajfun, let se opozdil o 2 hodiny a přípoj v Londýně už jsme nestihli. Letušky z Britih nám napsali na jaký náhradní let máme jít a bylo to ok. Závidím, že jste teprve tam, ty návraty domů do reality jsou těžký...

      Vymazat